Onze grootse plannen met minihuisjes

Vandaag zijn ze een hype. Wij onderzoeken al jaren welke tiny houses het meest geschikt zijn voor Athena en hoe en waar we ze het best plaatsen. Duurzaamheid, beleving en integratie in de natuurlijke omgeving staan voorop. 
 

Ons allereerste minihuisje werd in mei op Athena Ossendrecht geplaatst. In dit charmante en bijzonder duurzame Wikkelhouse is extra kantoorruimte voorzien, zo staan we nog dichter bij onze gasten en onze parken. Binnenkort bieden we tiny houses aan als privé-vakantiewoning voor naturisten, in de toekomst verhuren we er ook.  

Tiny living: eenvoudiger, natuurlijker, socialer

Om de beperkende wetgeving rond de minimale afmetingen van woningen te omzeilen kwam men op het idee om de constructies op trailers te bouwen. Zo ontstond de Tiny house movement. Die landde in 2015 in Nederland en werd meteen enthousiast onthaald. 

De beweging beantwoordt aan de wens om vrij van ballast en in harmonie met de natuur te leven. Het gaat dus om meer dan wonen alleen, het is een complete lifestyle.

Een simpeler, bewuster leven brengt automatisch een kleinere ecologische voetafdruk mee. Minder spullen en minder afleiding zorgen voor meer tijd voor wat echt belangrijk is en voor meer focus op je ware passie.

 Wonen in een minihuis zorgt er ook voor dat je makkelijker naar buiten gaat en sneller contacten legt. Meer en meer mensen hebben in deze digitale en egocentrische tijden behoefte aan een stevig sociaal weefsel. Een tiny house geeft voldoende zelfstandigheid en privacy maar nodigt ook uit om een zorgzame community te vormen en om spullen en diensten met elkaar te delen.

Waarom tiny houses op onze parken? 

De filosofie van tiny living past perfect bij Athena en onze naturistische visie en missie. Na het plaatsen van stacaravans zijn tiny houses een logische volgende stap. Hoewel je op onze parken niet echt kan wonen, kan een ecologisch minihuisje wel jouw plek worden om tot rust te komen, te genieten van de natuur, te herbronnen en om nieuwe vrienden te ontmoeten.

Tiny houses zijn heel leuk maar je kan en mag ze niet zomaar plaatsen. Op Athena Ossendrecht lukt het alvast wel binnen onze huidige vergunning en onder bepaalde voorwaarden. Weldra starten we gesprekken met de gemeentes Kortenberg en Waimes om te bekijken wat daar kan.   

Wikkelhouse als waardevolle en creatieve oplossing

Na veel lezen, kijken en praten bleek Wikkelhouse onze favoriet. Vanwege de bouwwijze, de modulariteit, de duurzaamheid maar vooral het effect binnenin.

Met één of twee gevels volledig in glas, de organische vormen en veel hout baad je in licht en krijg je instant een relaxed gevoel.               

Het ontwerp en de ontwikkeling gebeurt door Fiction Factory, een Amsterdams bedrijf vol creatieve koppen en handige handen.

Het design is grensverleggend. Rond een mal in de vorm van een huis worden 24 lagen karton gewikkeld en aan elkaar gelijmd. Daarrond komt een waterdichte folie. Binnen- en buitenkant worden afgewerkt met hout. Het resultaat ziet er fantastisch uit en is zo duurzaam als maar kan. Aan de bouw van een Wikkelhouse komen enkel hernieuwbare materialen te pas en de CO-uitstoot wordt zo laag mogelijk gehouden. Dit tiny house is nu al drie keer duurzamer dan een traditionele woning en men blijft het verbeteren.  

Wikkelhouse wordt helemaal vervaardigd van duurzame materialen en is goed op weg om 100% biologisch afbreekbaar te worden. 

Deze minihuisjes gaan ongelooflijk lang mee. Wikkelhouse is een lichtgewicht, waardoor het geen fundering nodig heeft. Het kan dus makkelijk als mobiel vakantieverblijf geplaatst en verplaatst worden. Het modulaire concept bestaat uit segmenten van vijf vierkante meter die eenvoudig aan elkaar koppelen. Je bepaalt dus zelf de grootte.  

Op zaterdag 19 augustus organiseren we een kijkdag op Athena Ossendrecht.

Interesse in een Tiny house op Athena? Kom op verkenning.
We houden opendeur in onze twee Wikkelhouses en je komt alles te weten over het plaatsen van je eigen duurzame vakantiewoning op onze parken.

Je bent van harte welkom van 10 tot 12 uur of  van 14 tot 16 uur.

Schrijf je wel even van te voren in via info@naturisme-athena.org. 

Gerelateerd

Athena Helios 27 mei 2024

Saunaplezier op Athena Helios  

Kom naar de opening op 31 Mei van 18u tot 23u.   Athena Helios was al een hartverwarmende plek. Vanaf nu komt […]

Lees verder
Athena 04 april 2024

Athena magazine lente 2024

Yes, eindelijk weer lente!  De kampeerpret op onze drie parken start weer. We staan met ons hele team klaar om […]

Lees verder
Athena 02 april 2024

Je eigen tiny droomhuis op Athena!

Tiny houses zijn compact en gezellig en nodigen uit tot close contact met de natuur. Ze winnen aan populariteit, maar je kan […]

Lees verder
Athena 29 februari 2024

INF-FNI 2024 International Naturist Youth Gathering op Athena Ossendrecht

Athena naturistencamping – Zandvlietseweg 15 – 4641 SR Ossendrecht   Jawel! Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur ten noorden […]

Lees verder
Athena 29 december 2023

Wintereditie Athena Magazine in je brievenbus

Laat ons de winter en elkaar omarmen   In dit seizoen van stilte en grimmige schoonheid zoeken we naar verbinding. In […]

Lees verder
Athena 21 december 2023

Fijne eindejaarsfeesten en een spetterend 2024!

Hartelijk dank aan al onze geweldige bezoekers en leden om van 2023 een schitterend jaar te maken! Bij Athena nemen […]

Lees verder
Athena Ossendrecht 19 december 2023

Nieuwe avontuurlijke speeltuin op komst in Ossendrecht

In april legt Speelmaatje een originele speelplek aan op Athena Ossendrecht. Het Nederlandse familiebedrijf is gevestigd in Gelderland. De medewerkers […]

Lees verder
Athena 14 december 2023

Gratis verblijf voor kinderen tijdens de meivakantie, Hemelvaart en Pinksteren! 

Kom tijdens deze officiële vrije dagen in mei volop de lente vieren. De kids kunnen in deze periode gratis mee […]

Lees verder
Athena Helios 12 december 2023

Athena Helios, paradijs voor dierenvrienden

Welkom trouwe viervoeters!  Welopgevoede, vriendelijke honden kunnen mee op weekend of op vakantie naar ons park in Meerbeek. Volop amusement […]

Lees verder