Onze grootse plannen met minihuisjes

Vandaag zijn ze een hype. Wij onderzoeken al jaren welke tiny houses het meest geschikt zijn voor Athena en hoe en waar we ze het best plaatsen. Duurzaamheid, beleving en integratie in de natuurlijke omgeving staan voorop. 
 

Ons allereerste minihuisje werd in mei op Athena Ossendrecht geplaatst. In dit charmante en bijzonder duurzame Wikkelhouse is extra kantoorruimte voorzien, zo staan we nog dichter bij onze gasten en onze parken. Binnenkort bieden we tiny houses aan als privé-vakantiewoning voor naturisten, in de toekomst verhuren we er ook.  

Tiny living: eenvoudiger, natuurlijker, socialer

Om de beperkende wetgeving rond de minimale afmetingen van woningen te omzeilen kwam men op het idee om de constructies op trailers te bouwen. Zo ontstond de Tiny house movement. Die landde in 2015 in Nederland en werd meteen enthousiast onthaald. 

De beweging beantwoordt aan de wens om vrij van ballast en in harmonie met de natuur te leven. Het gaat dus om meer dan wonen alleen, het is een complete lifestyle.

Een simpeler, bewuster leven brengt automatisch een kleinere ecologische voetafdruk mee. Minder spullen en minder afleiding zorgen voor meer tijd voor wat echt belangrijk is en voor meer focus op je ware passie.

 Wonen in een minihuis zorgt er ook voor dat je makkelijker naar buiten gaat en sneller contacten legt. Meer en meer mensen hebben in deze digitale en egocentrische tijden behoefte aan een stevig sociaal weefsel. Een tiny house geeft voldoende zelfstandigheid en privacy maar nodigt ook uit om een zorgzame community te vormen en om spullen en diensten met elkaar te delen.

Waarom tiny houses op onze parken? 

De filosofie van tiny living past perfect bij Athena en onze naturistische visie en missie. Na het plaatsen van stacaravans zijn tiny houses een logische volgende stap. Hoewel je op onze parken niet echt kan wonen, kan een ecologisch minihuisje wel jouw plek worden om tot rust te komen, te genieten van de natuur, te herbronnen en om nieuwe vrienden te ontmoeten.

Tiny houses zijn heel leuk maar je kan en mag ze niet zomaar plaatsen. Op Athena Ossendrecht lukt het alvast wel binnen onze huidige vergunning en onder bepaalde voorwaarden. Weldra starten we gesprekken met de gemeentes Kortenberg en Waimes om te bekijken wat daar kan.   

Wikkelhouse als waardevolle en creatieve oplossing

Na veel lezen, kijken en praten bleek Wikkelhouse onze favoriet. Vanwege de bouwwijze, de modulariteit, de duurzaamheid maar vooral het effect binnenin.

Met één of twee gevels volledig in glas, de organische vormen en veel hout baad je in licht en krijg je instant een relaxed gevoel.               

Het ontwerp en de ontwikkeling gebeurt door Fiction Factory, een Amsterdams bedrijf vol creatieve koppen en handige handen.

Het design is grensverleggend. Rond een mal in de vorm van een huis worden 24 lagen karton gewikkeld en aan elkaar gelijmd. Daarrond komt een waterdichte folie. Binnen- en buitenkant worden afgewerkt met hout. Het resultaat ziet er fantastisch uit en is zo duurzaam als maar kan. Aan de bouw van een Wikkelhouse komen enkel hernieuwbare materialen te pas en de CO-uitstoot wordt zo laag mogelijk gehouden. Dit tiny house is nu al drie keer duurzamer dan een traditionele woning en men blijft het verbeteren.  

Wikkelhouse wordt helemaal vervaardigd van duurzame materialen en is goed op weg om 100% biologisch afbreekbaar te worden. 

Deze minihuisjes gaan ongelooflijk lang mee. Wikkelhouse is een lichtgewicht, waardoor het geen fundering nodig heeft. Het kan dus makkelijk als mobiel vakantieverblijf geplaatst en verplaatst worden. Het modulaire concept bestaat uit segmenten van vijf vierkante meter die eenvoudig aan elkaar koppelen. Je bepaalt dus zelf de grootte.  

Op zaterdag 19 augustus organiseren we een kijkdag op Athena Ossendrecht.

Interesse in een Tiny house op Athena? Kom op verkenning.
We houden opendeur in onze twee Wikkelhouses en je komt alles te weten over het plaatsen van je eigen duurzame vakantiewoning op onze parken.

Je bent van harte welkom van 10 tot 12 uur of  van 14 tot 16 uur.

Schrijf je wel even van te voren in via info@naturisme-athena.org. 

Gerelateerd

Athena Ossendrecht 27 september 2023

Wellnessweekend voor 2

3 dagen wellnessen in het Grenspark Kalmthoutse Heide voor 2 personen vanaf: € 410 (Welness, half pension, slapen in een gezellig […]

Lees verder
Athena Ossendrecht 24 september 2023

Wellnessbeleving met aromatherapie

Op zaterdag 14 oktober, vrijdag 10 of zaterdag 11 november wellness – Athena Ossendrecht  Duur: 90 minuten  Bij deze bijzondere […]

Lees verder
Athena 15 september 2023

Kom eens meewerken

Onze vrijwilligers zijn de kern van de werking van Athena. In het laagseizoen worden er op de 3 Athena parken […]

Lees verder
Athena 15 september 2023

naaktzwemmen te Bredene terug van start

Op 7 oktober starten onze 2-wekelijkse naaktzwemavonden in het gemeentelijk zwembad van Bredene. De zwemavonden gaan telkens door op zaterdag […]

Lees verder
Athena 03 augustus 2023

Zomerweer op komst 🌞 -> check onze activiteiten

Half augustus 2023, we hebben de zon al een paar weken moeten missen, maar …  vanaf volgende week wordt het […]

Lees verder
Athena Helios 30 juli 2023

RTL televisie op Athena Helios

Waarom houden naturisten van een kledingvrije levensstijl? RTL ontmoette een aantal van hen op Athena Helios: hier zijn hun antwoorden. […]

Lees verder
Athena Le Perron 15 juli 2023

Extratrail: trail running in Malmedy

In de directe omgeving van Athena Le Perron kan je à volonté aan trailrunning en nordic walking doen. Met zijn vijf […]

Lees verder
Athena Helios 10 juli 2023

Just Married Band, dit jaar 2x op Athena

De Franse Céline en Jérémy vormen een mooi koppel in het leven en een hecht duo in de muziek. En […]

Lees verder
Athena Ossendrecht 30 juni 2023

Verrassend fietsen in twee provincies

De leuke naam verklapt het al, met de ZeBraroute zuid verbind je gezwind Zeeland en Brabant. In de buurt van […]

Lees verder