Verrassend fietsen in twee provincies

De leuke naam verklapt het al, met de ZeBraroute zuid verbind je gezwind Zeeland en Brabant. In de buurt van Athena Ossendrecht wachten je 43 heerlijke kilometers.

Yes, de dagen worden langer en de zonnestralen warmer. De natuur herleeft volop, onze zin om te fietsen ook. Tijd voor een toertje in de buurt van Athena Ossendrecht. Je start op een kleine vijf kilometer van ons park, richting Zeeland. Tip: je kan natuurlijk braaf de route volgen, of je tocht nog leuker maken door links en rechts af te wijken en een extra stukje natuurpracht te ontdekken.

Spannend schouwspel in de Bocht van Bath

Wanneer je het Schelde-Rijnkanaal oversteekt, land je op een bijzonder stukje Zuid-Beveland: Reimerswaal of het Land tussen de twee Scheldes. Dit is Zeeland op zijn smalst: een strook tussen de Oosterschelde en de Westerschelde. Met schattige dorpjes, wonderlijk verbonden door dijken, akkers, weilanden en boomgaarden.

Je eerste fabuleuze uitzichtpunt is de Bocht van Bath, waar gigantische schepen zich secuur een weg naar de open zee banen. Nestel je een beetje verder op een bankje of gewoon in het gras. Met wat geduld en geluk spot je een paar zeehonden.

Op naar een geologisch wonder

Kruis het land van de Westerschelde naar de Oosterschelde en rijd via de Rattekaai richting Brabantse Wal. Die opvallende bult is een steilrand met een hoogteverschil van dik twintig meter. Een abrupte overgang van hooggelegen zandgrond naar laaggelegen polderklei. Verscholen in de diepte: grondlagen die dateren uit de IJstijd. Jawel.

Boven geniet je van schoonheid tot aan de horizon. Onderweg naar beneden zie je loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog. Onderaan wacht de prachtige polder. Aanrader: het eerste uitzichtpunt in Woensdrecht.

Pik een stukje WK veldrijden mee

Nu gaat het richting Hoogerheide, onlangs nog uitvoerig in beeld tijdens het WK veldrijden. Op weg naar Calfven vind je een uitzichtpunt met panoramatafel. Ook zeker een pitstop waard.

Dan passeer je natuurgebied de Noordpolder. De overgangen van hoog en laag, droog en nat, zand en klei zorgen voor uniek landschap met bijzondere planten en dieren. Er broeden veel weidevogels. Talrijke poelen vormen een paradijs voor libellen en amfibieën. Grote kans dat je ook een bruine kiekendief, een ree of een grazende kolgans spot. In dit seizoen vormt het kleurenspel van de dotterbloem, de echte koekoeksbloem en de vlinders een lust voor het oog.

En daar is Ossendrecht terug. Vlij je neer op ons terras aan De Baar of neem een verkwikkende sauna in onze vernieuwde wellness.

Gerelateerd

Athena 04 april 2024

Athena magazine lente 2024

Yes, eindelijk weer lente!  De kampeerpret op onze drie parken start weer. We staan met ons hele team klaar om […]

Lees verder
Athena 02 april 2024

Je eigen tiny droomhuis op Athena!

Tiny houses zijn compact en gezellig en nodigen uit tot close contact met de natuur. Ze winnen aan populariteit, maar je kan […]

Lees verder
Athena 29 februari 2024

INF-FNI 2024 International Naturist Youth Gathering op Athena Ossendrecht

Athena naturistencamping – Zandvlietseweg 15 – 4641 SR Ossendrecht   Jawel! Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur ten noorden […]

Lees verder
Athena 29 december 2023

Wintereditie Athena Magazine in je brievenbus

Laat ons de winter en elkaar omarmen   In dit seizoen van stilte en grimmige schoonheid zoeken we naar verbinding. In […]

Lees verder
Athena 21 december 2023

Fijne eindejaarsfeesten en een spetterend 2024!

Hartelijk dank aan al onze geweldige bezoekers en leden om van 2023 een schitterend jaar te maken! Bij Athena nemen […]

Lees verder
Athena Ossendrecht 19 december 2023

Nieuwe avontuurlijke speeltuin op komst in Ossendrecht

In april legt Speelmaatje een originele speelplek aan op Athena Ossendrecht. Het Nederlandse familiebedrijf is gevestigd in Gelderland. De medewerkers […]

Lees verder
Athena 14 december 2023

Gratis verblijf voor kinderen tijdens de meivakantie, Hemelvaart en Pinksteren! 

Kom tijdens deze officiële vrije dagen in mei volop de lente vieren. De kids kunnen in deze periode gratis mee […]

Lees verder
Athena Helios 12 december 2023

Athena Helios, paradijs voor dierenvrienden

Welkom trouwe viervoeters!  Welopgevoede, vriendelijke honden kunnen mee op weekend of op vakantie naar ons park in Meerbeek. Volop amusement […]

Lees verder
Athena Le Perron 09 december 2023

10 leuke wandelingen voor het hele gezin in de Ardennen

Welkom in de ruige tuin van Europa. KIDS ON TOUR Athena le Perron ligt in de Oostkantons vlakbij het hoogste […]

Lees verder