Verrassend fietsen in twee provincies

De leuke naam verklapt het al, met de ZeBraroute zuid verbind je gezwind Zeeland en Brabant. In de buurt van Athena Ossendrecht wachten je 43 heerlijke kilometers.

Yes, de dagen worden langer en de zonnestralen warmer. De natuur herleeft volop, onze zin om te fietsen ook. Tijd voor een toertje in de buurt van Athena Ossendrecht. Je start op een kleine vijf kilometer van ons park, richting Zeeland. Tip: je kan natuurlijk braaf de route volgen, of je tocht nog leuker maken door links en rechts af te wijken en een extra stukje natuurpracht te ontdekken.

Spannend schouwspel in de Bocht van Bath

Wanneer je het Schelde-Rijnkanaal oversteekt, land je op een bijzonder stukje Zuid-Beveland: Reimerswaal of het Land tussen de twee Scheldes. Dit is Zeeland op zijn smalst: een strook tussen de Oosterschelde en de Westerschelde. Met schattige dorpjes, wonderlijk verbonden door dijken, akkers, weilanden en boomgaarden.

Je eerste fabuleuze uitzichtpunt is de Bocht van Bath, waar gigantische schepen zich secuur een weg naar de open zee banen. Nestel je een beetje verder op een bankje of gewoon in het gras. Met wat geduld en geluk spot je een paar zeehonden.

Op naar een geologisch wonder

Kruis het land van de Westerschelde naar de Oosterschelde en rijd via de Rattekaai richting Brabantse Wal. Die opvallende bult is een steilrand met een hoogteverschil van dik twintig meter. Een abrupte overgang van hooggelegen zandgrond naar laaggelegen polderklei. Verscholen in de diepte: grondlagen die dateren uit de IJstijd. Jawel.

Boven geniet je van schoonheid tot aan de horizon. Onderweg naar beneden zie je loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog. Onderaan wacht de prachtige polder. Aanrader: het eerste uitzichtpunt in Woensdrecht.

Pik een stukje WK veldrijden mee

Nu gaat het richting Hoogerheide, onlangs nog uitvoerig in beeld tijdens het WK veldrijden. Op weg naar Calfven vind je een uitzichtpunt met panoramatafel. Ook zeker een pitstop waard.

Dan passeer je natuurgebied de Noordpolder. De overgangen van hoog en laag, droog en nat, zand en klei zorgen voor uniek landschap met bijzondere planten en dieren. Er broeden veel weidevogels. Talrijke poelen vormen een paradijs voor libellen en amfibieën. Grote kans dat je ook een bruine kiekendief, een ree of een grazende kolgans spot. In dit seizoen vormt het kleurenspel van de dotterbloem, de echte koekoeksbloem en de vlinders een lust voor het oog.

En daar is Ossendrecht terug. Vlij je neer op ons terras aan De Baar of neem een verkwikkende sauna in onze vernieuwde wellness.

Gerelateerd

Athena 15 mei 2023

Opening Wellness Athena Ossendrecht

Donderdag opent onze nieuwe Wellness. De sauna, in een heel nieuw jasje, kreeg een mooi panoramisch raam en het gezelschap […]

Lees verder
Athena 01 mei 2023

Hemelvaart en Volleyweekends op Athena Ossendrecht

Op Athena Ossendrecht komen er 3 weekends aan vol leuke en sportieve activiteiten. Hemelvaart in het teken van Wellness, Pinksteren […]

Lees verder
Athena 03 april 2023

Een zorgeloze zomer op komst

O, wat kijken we uit naar die warme maanden … Hier ontdek je alvast wat er in juli en augustus […]

Lees verder
Athena 21 maart 2023

Athena magazine lente 2023

Beste lezer,  Het eerste Athena-magazine van het jaar kondigt lustig de lente aan.  Eindelijk weer dat zonnetje, langere dagen, de […]

Lees verder
Athena Ossendrecht 18 maart 2023

Paasspeurtocht en Paalbrunch 9 april

Paasspeurtocht Kom jij mee speuren naar de eitjes die de paashaas heeft verstopt? Zoek de verborgen eitjes en los de puzzel […]

Lees verder
Athena Helios 02 maart 2023

Apitherapie op Athena Helios

Luigi Dumitrascu en zijn vrouw Mihaela komen uit Roemenië. Ze zijn grote natuurliefhebbers en bijenfans. Ze waren vorig jaar zo […]

Lees verder
Athena 02 februari 2023

Je Athena lidkaart komt er aan

Begin volgende week wordt je, als je ook de bijdrage voor de federatie hebt betaald, Athena lidkaart toegestuurd. Je kan […]

Lees verder
Athena 19 januari 2023

Just Married Band 2x live op Athena

Op 22 juli staat ‘Just Married Band’ op het podium van ATHENA Helios en op 23 juli spelen zij hun enige […]

Lees verder
Athena 26 december 2022

Happy New Year!

We danken alle bezoekers die er samen met ons een geweldig seizoen van maakten. Je kan je vakantie voor 2023 […]

Lees verder