Verrassend fietsen in twee provincies

De leuke naam verklapt het al, met de ZeBraroute zuid verbind je gezwind Zeeland en Brabant. In de buurt van Athena Ossendrecht wachten je 43 heerlijke kilometers.

Yes, de dagen worden langer en de zonnestralen warmer. De natuur herleeft volop, onze zin om te fietsen ook. Tijd voor een toertje in de buurt van Athena Ossendrecht. Je start op een kleine vijf kilometer van ons park, richting Zeeland. Tip: je kan natuurlijk braaf de route volgen, of je tocht nog leuker maken door links en rechts af te wijken en een extra stukje natuurpracht te ontdekken.

Spannend schouwspel in de Bocht van Bath

Wanneer je het Schelde-Rijnkanaal oversteekt, land je op een bijzonder stukje Zuid-Beveland: Reimerswaal of het Land tussen de twee Scheldes. Dit is Zeeland op zijn smalst: een strook tussen de Oosterschelde en de Westerschelde. Met schattige dorpjes, wonderlijk verbonden door dijken, akkers, weilanden en boomgaarden.

Je eerste fabuleuze uitzichtpunt is de Bocht van Bath, waar gigantische schepen zich secuur een weg naar de open zee banen. Nestel je een beetje verder op een bankje of gewoon in het gras. Met wat geduld en geluk spot je een paar zeehonden.

Op naar een geologisch wonder

Kruis het land van de Westerschelde naar de Oosterschelde en rijd via de Rattekaai richting Brabantse Wal. Die opvallende bult is een steilrand met een hoogteverschil van dik twintig meter. Een abrupte overgang van hooggelegen zandgrond naar laaggelegen polderklei. Verscholen in de diepte: grondlagen die dateren uit de IJstijd. Jawel.

Boven geniet je van schoonheid tot aan de horizon. Onderweg naar beneden zie je loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog. Onderaan wacht de prachtige polder. Aanrader: het eerste uitzichtpunt in Woensdrecht.

Pik een stukje WK veldrijden mee

Nu gaat het richting Hoogerheide, onlangs nog uitvoerig in beeld tijdens het WK veldrijden. Op weg naar Calfven vind je een uitzichtpunt met panoramatafel. Ook zeker een pitstop waard.

Dan passeer je natuurgebied de Noordpolder. De overgangen van hoog en laag, droog en nat, zand en klei zorgen voor uniek landschap met bijzondere planten en dieren. Er broeden veel weidevogels. Talrijke poelen vormen een paradijs voor libellen en amfibieën. Grote kans dat je ook een bruine kiekendief, een ree of een grazende kolgans spot. In dit seizoen vormt het kleurenspel van de dotterbloem, de echte koekoeksbloem en de vlinders een lust voor het oog.

En daar is Ossendrecht terug. Vlij je neer op ons terras aan De Baar of neem een verkwikkende sauna in onze vernieuwde wellness.

Gerelateerd

Athena 06 december 2023

Wellness Ossendrecht nu ook op donderdag open.

Onze Wellness met ruime Finse sauna, rustgevend stoombad en deugddoende infraroodcabine is vanaf nu ook open op donderdag. “Donderdag is […]

Lees verder
Athena 06 december 2023

Boek nu je vakantie 2024

Je kan nu je vakantie voor 2024 online boeken. Ontdek onze Athenaparken. Boek je favoriete plekje met uitzicht op de […]

Lees verder
Athena 24 november 2023

Natuurfotowedstrijd

Doe mee en maak kans op een duo bon van saunacomplex Waer Waters! Gratis toegang tot Wellness Waer Waters voor […]

Lees verder
Athena 04 oktober 2023

Athena magazine: ontdek de nieuwe editie

Vanaf vandaag valt het nieuwe ‘ATHENA’ magazine in jouw brievenbus! 44 pagina’s leesplezier over naturisme, traveling en info over onze […]

Lees verder
Athena Ossendrecht 27 september 2023

Wellnessweekend voor 2

3 dagen wellnessen in het Grenspark Kalmthoutse Heide voor 2 personen vanaf: € 410 (Welness, half pension, slapen in een gezellig […]

Lees verder
Athena Ossendrecht 24 september 2023

Wellnessbeleving met aromatherapie

Op zaterdag 14 oktober, vrijdag 10 of zaterdag 11 november wellness – Athena Ossendrecht  Duur: 90 minuten  Bij deze bijzondere […]

Lees verder
Athena 15 september 2023

Kom eens meewerken

Onze vrijwilligers zijn de kern van de werking van Athena. In het laagseizoen worden er op de 3 Athena parken […]

Lees verder
Athena 15 september 2023

naaktzwemmen te Bredene terug van start

Op 7 oktober starten onze 2-wekelijkse naaktzwemavonden in het gemeentelijk zwembad van Bredene. De zwemavonden gaan telkens door op zaterdag […]

Lees verder
Athena 03 augustus 2023

Zomerweer op komst 🌞 -> check onze activiteiten

Half augustus 2023, we hebben de zon al een paar weken moeten missen, maar …  vanaf volgende week wordt het […]

Lees verder