Blootkompas 2022 Athena Helios bekroond als beste verenigingsterrein

Blootkompas.nl is de officiële locatievinder van NFN (Naturisten Federatie Nederland). Beginners en anciens vinden er de weg naar de leukste plekken voor een zorgeloos vrije vakantie of een ontspannen dagje weg. De best beoordeelde campings, verenigingsterreinen, naaktstranden, sauna’s en accomodaties worden jaarlijks beloond met Blootkompas! Awards. Bruisend Athena Helios zit duidelijk in de lift qua populariteit.  

Vorig jaar tweede en dit jaar winnaar. Yes! Ja! Oui! Een mooie erkenning voor het harde werk, de creativiteit en de vriendelijkheid van uitbaters Melody en Vianney en alle enthousiaste vrijwilligers die Helios mee tot een klein paradijs maken. Hoog tijd om eens live reviews te sprokkelen op eigen terrein. Daar gaan we!

“Ja, dit is het leven.”

“We leerden dit terrein kennen via een website. We zochten een naturistenplek waar ons hondje Angel mee naartoe kon. Helios beviel ons die eerste dag zo goed dat we direct gingen kijken toen Melody zei dat er een caravan te koop stond. We zeiden ja, een van onze beste beslissingen ooit. Toen we terugkwamen om alles te regelen, regende het pijpenstelen. Maar het warme gevoel bleef. Daar hebben Melody en Vianney en hun lieve kinderen een groot aandeel in. We hadden ook snel een klik met onze overburen Davy en Gunter. Ondertussen investeerden we in een nieuwe caravan met een luxueuze winterproof voortent en ‘wonen’ we naast hen. We mochten de scheiding tussen onze percelen weghalen en delen nu onze tuintjes. Brunchen, aperitieven, zonnen, zwemmen … Ja, dit is het leven.”

Carlos en Wim

 

“Onze tweede thuis.”

“We wonen op een kwartier van hier, maar dit is onze tweede thuis. We vinden hier rust en de kinderen zijn hier graag. De speeltuin, het zwembad, de moestuin, de grote gemeenschappelijke bbq. Allemaal troeven. En Vianney en Melody natuurlijk, die heel aanspreekbaar zijn en dicht bij hun gasten staan. Op Helios dragen mensen spontaan zorg voor elkaar en voor het terrein. Hier zijn vele handen die samen veel mogelijk maken. Leeftijd, geaardheid, taal … het speelt allemaal geen rol. We hebben hier vrienden die als familie voelen.”

Caroline en Bert, mama en papa van Tille, Brick en Nette

 

“Leuke feestjes met chips en zo.”

“We verhuizen naar een andere caravan, terug met een stapelbed maar dichter bij de speeltuin. We biljarten graag in het clubhuis. De feestjes zijn leuk, want dan is er veel chips. Halloween is het allerleukste, zeker met de pompoensoep met spinnenballetjes. We zijn hier vrij. Je loopt hier in je blootje rond en niemand lacht je uit. Tenzij je een mop maakt.”

Tille en Brick, een van de dochters en de zoon van Caroline en Bert

 

“Vrijheid en respect.”

“Wij zijn Luikenaars. Naturisme betekent voor ons vrijheid en respect. En dat is exact wat we vinden bij Athena Helios. We noemen het ‘ons kleine paradijs’. Dus zitten we met dat uur rijden niets in, want hier is het altijd vakantie. Wandelen, fietsen of gewoon wat bijpraten met de vrienden, heerlijk. We helpen graag tijdens de werkweekends, ook al zijn we geen ‘vaste verblijvers’. Zo’n knap terrein moet nu eenmaal goed onderhouden worden. In juli vorig jaar, met de grote overstromingen bij ons, konden we hier wat op adem komen. Toen we ons op het terras zetten, hoorden we mensen praten over de ramp bij hen in de buurt. Ze bleken op vijf kilometer van ons te wonen … Ondertussen zijn we ook bevriend en zien we elkaar regelmatig.”

Chantale en André
 

“Hier is ruimte voor eigen inbreng en dat is heel fijn.”

“Als saunaliefhebbers probeerden we op vakantie in Spanje een naakstrand. Daarna volgde een naturistencamping in Frankrijk. We hadden de smaak te pakken en gingen op zoek naar zo’n plek dichter bij huis. We kenden Athena niet maar toen we Helios ontdekten ging er een nieuwe wereld voor ons open. Er zijn hier zoveel leuke activiteiten: optredens, etentjes, dansavonden … We besloten dus al vlug om naar een eigen caravan uit te kijken. Ik (Isa) spring ondertussen mee in achter de bar, vorige zomer gaf ik linedanceles, we organiseerden spelletjesnamiddagen, een pannenkoekenbak en een inzameling van kerstcadeaudozen voor minderbedeelden in de buurt. Hier is ruimte voor eigen, creatieve inbreng en dat geeft dynamiek. Wat we ook zo mooi vinden is dat kinderen hier nog echt kind kunnen zijn. Onbezorgd buiten spelen en zich lekker vuil maken. Een groot geschenk in deze tijden.”

Isa en Alain

 

“We voelen ons welkom.”

“We kennen Melody en Vianney al lang maar waren nog niet tot hier geraakt. Nu wel, meteen voor een week en we hebben chance met het weer! Zalig hier in en rond de safaritent. We hadden geen kampeerervaring maar op deze comfortabele manier bevalt het ons prima. Toffe sfeer ook. We voelen ons welkom en ontmoeten fijne mensen. Zo blij dat we zeven jaar geleden het naturisme ontdekten en aandurfden. Het heeft ons al zoveel gebracht, vooral ook zelfvertrouwen. We zitten nu veel beter in onze vel dan vroeger.”

Laurence en Axel

 

“Een aangename en levendige plek.”

“Bijna 25 jaar geleden zag ik op TF1 de film ‘Vivre nu – A la recherche du paradis perdu’. Die maakte indruk, toch duurde het nog tot 2014 voor ik zelf voor het naturisme ging. Ik ervaarde direct vreugde en bevrijding. Niemand die je nastaart. Ondertussen ben ik bestuurder bij Natmur, een tof naturistenterrein, maar zonder logeermogelijkheden. Ik verzorg er de administratie en de boekhouding. Ik verbleef al op Le Perron en af en toe kom ik voor een dag of avond naar Helios. Vianney en Melody en de vrijwilligers maken er hier een aangename en levendige plek van. Gisteren was het de openingsavond van het kampeerseizoen. Ambiance dus. Laurence en Axel waren zo vriendelijk om me een bed aan te bieden in ‘hun’ safaritent. Ik heb al langer zin om hier meer tijd door te brengen, tijdens het weekend en in de vakantie. Ik ging daarnet kijken naar een caravan die vrijkomt en ik kwam tot een akkoord met de eigenaars. Champagne!”

Alain

Gerelateerd

Athena 06 december 2023

Wellness Ossendrecht nu ook op donderdag open.

Onze Wellness met ruime Finse sauna, rustgevend stoombad en deugddoende infraroodcabine is vanaf nu ook open op donderdag. “Donderdag is […]

Lees verder
Athena 06 december 2023

Boek nu je vakantie 2024

Je kan nu je vakantie voor 2024 online boeken. Ontdek onze Athenaparken. Boek je favoriete plekje met uitzicht op de […]

Lees verder
Athena 24 november 2023

Natuurfotowedstrijd

Doe mee en maak kans op een duo bon van saunacomplex Waer Waters! Gratis toegang tot Wellness Waer Waters voor […]

Lees verder
Athena 04 oktober 2023

Athena magazine: ontdek de nieuwe editie

Vanaf vandaag valt het nieuwe ‘ATHENA’ magazine in jouw brievenbus! 44 pagina’s leesplezier over naturisme, traveling en info over onze […]

Lees verder
Athena Ossendrecht 27 september 2023

Wellnessweekend voor 2

3 dagen wellnessen in het Grenspark Kalmthoutse Heide voor 2 personen vanaf: € 410 (Welness, half pension, slapen in een gezellig […]

Lees verder
Athena Ossendrecht 24 september 2023

Wellnessbeleving met aromatherapie

Op zaterdag 14 oktober, vrijdag 10 of zaterdag 11 november wellness – Athena Ossendrecht  Duur: 90 minuten  Bij deze bijzondere […]

Lees verder
Athena 15 september 2023

Kom eens meewerken

Onze vrijwilligers zijn de kern van de werking van Athena. In het laagseizoen worden er op de 3 Athena parken […]

Lees verder
Athena 15 september 2023

naaktzwemmen te Bredene terug van start

Op 7 oktober starten onze 2-wekelijkse naaktzwemavonden in het gemeentelijk zwembad van Bredene. De zwemavonden gaan telkens door op zaterdag […]

Lees verder
Athena 03 augustus 2023

Zomerweer op komst 🌞 -> check onze activiteiten

Half augustus 2023, we hebben de zon al een paar weken moeten missen, maar …  vanaf volgende week wordt het […]

Lees verder