Blootkompas 2022 Athena Helios bekroond als beste verenigingsterrein

Blootkompas.nl is de officiële locatievinder van NFN (Naturisten Federatie Nederland). Beginners en anciens vinden er de weg naar de leukste plekken voor een zorgeloos vrije vakantie of een ontspannen dagje weg. De best beoordeelde campings, verenigingsterreinen, naaktstranden, sauna’s en accomodaties worden jaarlijks beloond met Blootkompas! Awards. Bruisend Athena Helios zit duidelijk in de lift qua populariteit.  

Vorig jaar tweede en dit jaar winnaar. Yes! Ja! Oui! Een mooie erkenning voor het harde werk, de creativiteit en de vriendelijkheid van uitbaters Melody en Vianney en alle enthousiaste vrijwilligers die Helios mee tot een klein paradijs maken. Hoog tijd om eens live reviews te sprokkelen op eigen terrein. Daar gaan we!

“Ja, dit is het leven.”

“We leerden dit terrein kennen via een website. We zochten een naturistenplek waar ons hondje Angel mee naartoe kon. Helios beviel ons die eerste dag zo goed dat we direct gingen kijken toen Melody zei dat er een caravan te koop stond. We zeiden ja, een van onze beste beslissingen ooit. Toen we terugkwamen om alles te regelen, regende het pijpenstelen. Maar het warme gevoel bleef. Daar hebben Melody en Vianney en hun lieve kinderen een groot aandeel in. We hadden ook snel een klik met onze overburen Davy en Gunter. Ondertussen investeerden we in een nieuwe caravan met een luxueuze winterproof voortent en ‘wonen’ we naast hen. We mochten de scheiding tussen onze percelen weghalen en delen nu onze tuintjes. Brunchen, aperitieven, zonnen, zwemmen … Ja, dit is het leven.”

Carlos en Wim

 

“Onze tweede thuis.”

“We wonen op een kwartier van hier, maar dit is onze tweede thuis. We vinden hier rust en de kinderen zijn hier graag. De speeltuin, het zwembad, de moestuin, de grote gemeenschappelijke bbq. Allemaal troeven. En Vianney en Melody natuurlijk, die heel aanspreekbaar zijn en dicht bij hun gasten staan. Op Helios dragen mensen spontaan zorg voor elkaar en voor het terrein. Hier zijn vele handen die samen veel mogelijk maken. Leeftijd, geaardheid, taal … het speelt allemaal geen rol. We hebben hier vrienden die als familie voelen.”

Caroline en Bert, mama en papa van Tille, Brick en Nette

 

“Leuke feestjes met chips en zo.”

“We verhuizen naar een andere caravan, terug met een stapelbed maar dichter bij de speeltuin. We biljarten graag in het clubhuis. De feestjes zijn leuk, want dan is er veel chips. Halloween is het allerleukste, zeker met de pompoensoep met spinnenballetjes. We zijn hier vrij. Je loopt hier in je blootje rond en niemand lacht je uit. Tenzij je een mop maakt.”

Tille en Brick, een van de dochters en de zoon van Caroline en Bert

 

“Vrijheid en respect.”

“Wij zijn Luikenaars. Naturisme betekent voor ons vrijheid en respect. En dat is exact wat we vinden bij Athena Helios. We noemen het ‘ons kleine paradijs’. Dus zitten we met dat uur rijden niets in, want hier is het altijd vakantie. Wandelen, fietsen of gewoon wat bijpraten met de vrienden, heerlijk. We helpen graag tijdens de werkweekends, ook al zijn we geen ‘vaste verblijvers’. Zo’n knap terrein moet nu eenmaal goed onderhouden worden. In juli vorig jaar, met de grote overstromingen bij ons, konden we hier wat op adem komen. Toen we ons op het terras zetten, hoorden we mensen praten over de ramp bij hen in de buurt. Ze bleken op vijf kilometer van ons te wonen … Ondertussen zijn we ook bevriend en zien we elkaar regelmatig.”

Chantale en André
 

“Hier is ruimte voor eigen inbreng en dat is heel fijn.”

“Als saunaliefhebbers probeerden we op vakantie in Spanje een naakstrand. Daarna volgde een naturistencamping in Frankrijk. We hadden de smaak te pakken en gingen op zoek naar zo’n plek dichter bij huis. We kenden Athena niet maar toen we Helios ontdekten ging er een nieuwe wereld voor ons open. Er zijn hier zoveel leuke activiteiten: optredens, etentjes, dansavonden … We besloten dus al vlug om naar een eigen caravan uit te kijken. Ik (Isa) spring ondertussen mee in achter de bar, vorige zomer gaf ik linedanceles, we organiseerden spelletjesnamiddagen, een pannenkoekenbak en een inzameling van kerstcadeaudozen voor minderbedeelden in de buurt. Hier is ruimte voor eigen, creatieve inbreng en dat geeft dynamiek. Wat we ook zo mooi vinden is dat kinderen hier nog echt kind kunnen zijn. Onbezorgd buiten spelen en zich lekker vuil maken. Een groot geschenk in deze tijden.”

Isa en Alain

 

“We voelen ons welkom.”

“We kennen Melody en Vianney al lang maar waren nog niet tot hier geraakt. Nu wel, meteen voor een week en we hebben chance met het weer! Zalig hier in en rond de safaritent. We hadden geen kampeerervaring maar op deze comfortabele manier bevalt het ons prima. Toffe sfeer ook. We voelen ons welkom en ontmoeten fijne mensen. Zo blij dat we zeven jaar geleden het naturisme ontdekten en aandurfden. Het heeft ons al zoveel gebracht, vooral ook zelfvertrouwen. We zitten nu veel beter in onze vel dan vroeger.”

Laurence en Axel

 

“Een aangename en levendige plek.”

“Bijna 25 jaar geleden zag ik op TF1 de film ‘Vivre nu – A la recherche du paradis perdu’. Die maakte indruk, toch duurde het nog tot 2014 voor ik zelf voor het naturisme ging. Ik ervaarde direct vreugde en bevrijding. Niemand die je nastaart. Ondertussen ben ik bestuurder bij Natmur, een tof naturistenterrein, maar zonder logeermogelijkheden. Ik verzorg er de administratie en de boekhouding. Ik verbleef al op Le Perron en af en toe kom ik voor een dag of avond naar Helios. Vianney en Melody en de vrijwilligers maken er hier een aangename en levendige plek van. Gisteren was het de openingsavond van het kampeerseizoen. Ambiance dus. Laurence en Axel waren zo vriendelijk om me een bed aan te bieden in ‘hun’ safaritent. Ik heb al langer zin om hier meer tijd door te brengen, tijdens het weekend en in de vakantie. Ik ging daarnet kijken naar een caravan die vrijkomt en ik kwam tot een akkoord met de eigenaars. Champagne!”

Alain

Gerelateerd

Athena Ossendrecht 26 september 2022

Het Brabantse Wal verhaal van … Stefan en Thomas

Verscholen tussen de bossen van Ossendrecht, tegen de grens van België, ligt naturistencamping Athena. Een oase van rust, waarnaar veel […]

Lees verder
Athena 23 september 2022

Magazine herfst in je bus

We verzamelden weer heel wat leuks voor jou. Je ontdekt welke kruiden er groeien in Ossendrecht, maakt een lange trip […]

Lees verder
Athena Ossendrecht 05 september 2022

Verwenweekend voor 2 op Athena

Soms ben je er even aan toe om lekker weg te gaan en te onthaasten. Vaak doe je dit te […]

Lees verder
Athena Le Perron 09 augustus 2022

Oproep

Nog een centje bijverdienen tijdens de laatste weken van de zomervakantie? DRINGEND GEZOCHT: JOBSTUDENT periode: 12/8 – 31/8 (of een […]

Lees verder
Athena Ossendrecht 01 augustus 2022

Fons en Henny genieten op naturistencamping Athena

Dat water langs je lijf. Dat windje langs je lijf, het is echt een belevenis, aldus Henny. Marlies van het […]

Lees verder
Athena Ossendrecht 19 juli 2022

@eendje activiteiten voor kinderen Ossendrecht

Een zomer vol activiteiten voor de kids. Van 23 juli tot en met 26 juli en van 13 tot en […]

Lees verder
Athena Le Perron 10 juli 2022

Een nog warmer ontvangst

Overdag is het warm op Athena Le Perron, maar hoog in de Ardennen kan het ’s avonds en ’s nachts […]

Lees verder
Athena 04 juli 2022

De Athena goodies zijn er

Na onze keramische mokken, bamboe tandenborstels en strandzakken van organisch katoen zijn nu ook onze drinkbidons gearriveerd. Deze bidons zijn […]

Lees verder
Athena 01 juli 2022

Athena te gast bij Radio2

Op donderdag 30 juni was Athena te gast bij Wijs op Radio2. Presentatrice Karolien Debecker vroeg er naar de ervaringen […]

Lees verder