Alle evenementen

Wijnproeverij – duurzame wijnen

Pieter Greeve, een fervent naturist en eigenaar van duurzamewijnen.be, neemt ons op 14 juli mee in zijn inspirerende verhaal.
Hij importeert wijnen van wijnboeren die hij persoonlijk kent en die op duurzame wijze werken, waarbij ze de grond, de ‘terroir’, het werk laten doen.

Met passie vertelt Pieter over de wijnboeren, hun domeinen en de bijzondere wijnen die ze produceren, waarna we deze wijnen zelf gaan proeven.

Er worden een achttal duurzaam gemaakte wijnen aangeboden om te proeven, variërend van mousserend en wit, tot rosé en rood.

Als je een wijntje lekker vindt, kan je een bestelling plaatsen en wordt deze een paar dagen later bij Athena geleverd.

Bijdrage: € 15 p.p.
Aantal plaatsen beperkt: 20 personen
@ de Baar – Athena Ossendrecht

Schrijf je tijdig in via ossendrecht@naturisme-athena.org met vermelding van naam en voornaam en het aantal personen.

 


Pieter Greeve – duurzame wijnen

Wat is er fijner dan op vakantie in de Pyreneeën een lekker glaasje wijn drinken? Echt logeren als god in Frankrijk. En als die wijn dan nog op een duurzame manier gemaakt is komt de perfectie toch dichtbij. En dan krijg ik dit te horen: “Pieter, waarom doe jij niet iets met die hobby, die passie van jou?”.

Zo begon het idee van deze wijnhandel, in de Pyreneeën, tijdens een verfijnd diner. Duurzame wijnen worden gemaakt door mensen met een visie, een duidelijk doel: laat de grond, de “terroir” het werk doen! Het proces dat volgt is zo puur en natuurlijk mogelijk, met respect voor diezelfde terroir en voor het product daarvan: de druiven. Het enthousiasme van deze mensen heb ik overgenomen en wil ik nu doorgeven in de vorm van hun product: Een heerlijke wijn die duurzaam gemaakt is bovendien!

Praktisch

14/07/2024 - 14:00:00
(tot en met)
14/07/2024 - 16:00:00
Athena Ossendrecht

Reservatie