In de buurt
van Athena Le Perron

Malmedy, altijd een feest

Waar de Warche en de Warchenne samenvloeien in de uitzonderlijk groene vallei ligt het mooie Malmedy. Hartverwarmend qua sfeer en nog sterk verweven met de typisch Waalse cultuur en lokale folklore. Tchin tchin!

Malmedy
1/9

Teletijdmachine naar de middeleeuwen

Op maar drie kilometer van Le Perron staat het statige Reinhardstein op dé rotspunt van het Warchedal. Het kasteel herrees spectaculair uit zijn ruïnes. In de zomer zijn er rondleidingen bij kaarslicht. Eentje voor op je bucketlist.  

Reinhardstein
2/9

Topwandelingen in de Hoge Venen

Geniet van de overweldigende schoonheid van een van de meest ongerepte stukken natuur van de Ardennen en de Eifel. In de Hoge Venen gedijen uiterst zeldzame plantensoorten uit Noord-Europa, de bergstreken en het Atlantische gebied geweldig.

de Hoge Venen
3/9

Een toost op het leven bij Peak Beer

Heerlijk blond, bruin, triple of fruitig, gemaakt met liefde, lekker water en natuurlijke grondstoffen. In de hypermoderne microbrouwerij van toffe vrienden die ook verfijnde bites en gastronomische maaltijden serveren. Op naar Sourbrodt!

Peakbeer
4/9

De Vennbahn: het tringspoor

Vroeger reden er treinen, nu fietsen. De Vennbahn loopt van Aken door de Oostkantons naar Luxemburg. Goed voor een bezielde mix van nostalgie, afwisselende landschappen, comfort en vrijheid. Geen tweewieler mee? Huurmogelijkheden genoeg.

Vennbahn
5/9

Kids on tour: wandelfun en fietspret

Acht wandeltochten en drie fietstochten op kindermaat in één brochure van Toerisme Oostkantons. Voor veel plezier onderweg en spelenderwijs bij leren over fauna en flora. Aanraders in de buurt: ‘Trôs-Marets’, ‘Mont-Rigi’ en ‘Botrange’.
Download de brochure.

Kids on Tour
6/9

Mountainbikers in hun element

De Oostkantons lijken gemaakt voor mountainbikers. 680 kilometer adembenemende trajecten met hoogvlaktes, diepe valleien, knappe wouden en avontuurlijke bikeparks. Voel je je spieren al branden? Meer info aan het onthaal.

Mountainbike Ostbelgien
7/9

Trailrunning en nordic walking à volonté

ExtraTrail is een van de grootste Europese netwerken van trailparcours in de natuur. Met permanent gemarkeerde paden die vertrekken van aan toeristische bureaus. Malmedy is gezegend met vier van die knappe routes.

Extratrail
8/9

Railbiken, een unieke beleving 

Samen op een originele fiets in een bijzonder landschap, op het oude treinspoor van Leykaul naar Sourbrodt en weer terug. Het duo dat vooraan zit trapt mee voor de achterste bank. En verdient vast een ijsje of Luikse wafel.

Railbike
9/9

naar
ATHENA Le Perron

Le Perron